skip to Main Content

Prisen er sænket til det halve i forårs-sæsonen 2017 – start året med sjove motionsaktiviteter.

Børn i god kondition med fine motoriske færdigheder, har lettere ved at lære og præstere fagligt i skolen. Børn, der er fysisk aktive, trives bedre. Især hvis de inddrages i en lystbetonet træning.

Det slår 25 internationale forskere fast i en række konklusioner og anbefalinger til idræt og motion for børn og unge i skole og forening.

”Børn og unge, der trives, udvikler sig, har lyst til at lære og er i stand til at begå sig i mange typer af fællesskaber,” opsummerer Thomas Skovgaard, lektor ved Syddansk Universitet, forskernes entydige sammenfatning.


Effekter af fysisk aktivitet i forening

Foreningsaktive børn og unge er

  • mere fysisk aktive
  • i bedre fysisk form
  • har bedre kardiovaskulær og metabolisk sundhed

– end børn der ikke er foreningsaktive.

De har også bedre muskel-knoglesundhed, hvis de dyrker vægtbærende idrætsgrene. Fra forskernes konklusion om effekter af fysisk form og sundhed.


25 forskere om fysisk aktivitet

I april 2016 blev 25 topforskere fra mange fag og discipliner enige om en række statements og anbefalinger til nytten af fysisk aktivitet for børn og unge i forening og skole.

Forskernes konklusioner og konkrete anbefalinger er samlet i hæftet “Børn, unge og fysisk aktivitet – en konsensuskonference”.

Initiativtager er Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet.

Hæftet kan downloades.

Læs artikel om forskernes viden i Udspil

 

 

Back To Top