skip to Main Content

I denne serie af artikler sætter vi fokus på de frivillige trænere i klubben. SSB har mere end 90 frivillige og mange af dem er trænere for vores mange idrætsaktiviteter

Bothainah er fuldtids IT forretningskonsulent. I SSB underviser hun kvindesvømning og svømning for piger i alderen 10-16 år. Hun har været frivillig træner hos SSB i 3 år.

For 5 år siden besluttede Bothainahs søster sig for, at hun ville svømme igen, og hun tog Bothaniah med sig, da de sammen startede på et svømmehold hos SSB. Det er vi jo hos SSB glade for, da det blev starten på Bothainahs efterhånden mangeårige forhold til foreningen og dens mange svømmehold. For 3 år siden, da sporlederen for svømning spurgte hende om, om hun kunne være interesseret i at være hjælpetræner, sprang hun til. Hun har dog siden selv overtaget holdene, hun først var hjælpetræner for.

Hvorfor blev du træner?

Til spørgsmålet om hvorfor hun sagde ja til at blive træner, svarer hun: “Det er interessant at se hvordan folk udvikler sig og at kunne være med til at hjælpe dem med at udvikle sig, og jeg syntes at princippet var rigtig godt, og det var fedt, at det foregik i DGI byen”.

Efter flere år har Bothainah erfaret hvad, der for hende er det bedste ved at være frivillig svømmetræner; nemlig det at lære de forskellige deltagere at kende, og at mærke den tillid de har til én som gør, at de kommer igen. Og samtidig med at deltagerne kommer igen, så udvikles der også en forventning til, at hun selv kommer igen. Relationen til disse mennesker er derfor altafgørende for hende og det er hvad der får hende til at fortsætte. Som hun siger: “det der driver mig, det er selvfølgelig brugerne; at se hvordan de har udviklet sig, hvordan de rykker sig fra år til år og hvor glade de er”.

Men på trods af den store glæde hun finder i det, så kan hun dog ikke se det frivillige arbejde som noget hun kan blive ved med i en ubegrænset fremtid. Alting har en ende, og for Bothainah betyder det 1-2 år mere som frivillig.

På begge sine svømmehold har Bothainah en hjælpetræner, hvilket gør det muligt for hende at dele sine hold op i niveauer i det mindre og det større bassin, så alle får mest muligt ud af det. På pigeholdet inkluderer hun meget læring gennem leg, men også banesvømning, mens kvindeholdet bliver undervist i både brystsvømning og crawl.

Du får så meget igen

Til folk, der overvejer at bliver frivillige sige hun:” Gør det, det er utroligt motiverende at kunne tilbyde noget til andre som har brug for det, og så se hvordan de reagerer på det. Den taknemlighed der er, den måde de tager imod dig på, det betyder ret meget. Det at kunne give noget og kunne få noget igen. Man får 100% igen”.

Se SSBs hold for kvindesvømning

Back To Top