skip to Main Content

I denne serie af artikler sætter vi fokus på de frivillige trænere i klubben. SSB har mere end 90 frivillige og mange af dem er trænere for vores mange idrætsaktiviteter

Matias er uddannet pædagog og arbejder på et bosted for unge, med nervesygdommen cerebral parese, hvor han hjælper dem med at leve så optimalt som muligt. Han har været frivillig svømmetræner hos SSB siden november 2016 og underviser to vandlegestue hold for børn med særlige behov samt et vandlegestue hold for børn med fysisk handicap og CP.

Han ledte ikke specifikt efter frivilligt arbejde, men fald bare over et par opslag om det, da han søgte studiejob, og syntes det kunne være en god idé. Han valgte SSB, fordi han synes at foreningen er interessant på den måde den er organiseret på i form af de mange gode tiltag foreningen har lige fra skak til svømning og fodbold. Han synes, det er fedt at SSB rækker ud til folket og prøver at inddrage dem gennem forskellige tiltag; ”at det ikke kun er sporten, men også netop lidt små ting og at få de unge væk fra gaderne, og prøve at give dem noget andet at være sammen omkring”.
Som svømmer synes han, at det bedste ved svømningen er, at det er et frirum, hvor man kan være i sin egen verden og passe sig selv. Måske deler man lige banen med 1-2 andre, som man skal forholde sig til, men det er også det. Som frivillig svømmetræner synes han, at det bedste ved svømningen er ”den udvikling man kan se. For man starter måske med dem, men så kommer de videre til den næste træner [når de bliver bedre], og man kan se hvordan de går fra det lave vand til crawl, så udviklingen er meget markant”.

Til personer, der overvejer at blive frivillige, siger han: ”Gør det. Jeg synes det er givende, desuden bruger jeg 1 time – 1 1/2 time- en gang om ugen på det, og det er så lidt tid alligevel, når man kan give noget til andre, og det synes jeg godt, at man kan undvære”.

Back To Top